Over Cru exceptionelle

Al jong werden mijn smaakpapillen aan het werk gezet. Alhoewel ik als kind de kookkunsten van mijn moeder niet altijd waardeerde, was dat toch de eerste aanzet tot wat nu, al 25 jaar, Cru Exceptionelle is.

Tijdens mijn studietijd in Amsterdam had ik diverse bijbanen in de horeca. Ogen, oren en vooral mond open, deed mij beseffen dat smaak niet alleen subjectief is. Proeven kun je trainen. Gelukkig vinden we niet allemaal hetzelfde lekker.

Dat is juist hetgene wat ik zo leuk vind aan mijn werk. Onderzoeken, opleiden en uitdagen, mijzelf en ook mijn klanten. Het ontdekken en ontwikkelen van je eigen smaak, het verbreden van wijnkennis en de combinatie tussen eten en drinken zijn de 3 pijlers van Cru Exceptionelle. Daarbij speelt de prijs/kwaliteit verhouding een belangrijke rol.

Als wijnadviseur van restaurants wordt er uiteraard ook veel geproefd. De kennis die ik daar op doe neem ik mee in mijn verdere activiteiten.

Ieder seizoen stel ik 3 verrassingsdozen van 12 (2×6) flessen samen: u kunt kiezen uit de thema‚Äôs: biologisch, oude en nieuwe wijnwereld.

Heeft u interesse in cursussen, thema-middagen of proeverijen, dan vindt u de agenda onder het kopje Activiteiten.

Vineuze groet,

Sacha Bruisten